Poginula američka državljanka

0

Livija Mimica, četrdesetosmogodišnja državljanka Sjedinjenih Američkih Država (SAD), poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu poslije podne desila kod mjesta Smiljeva Stijena u opštini Sokolac, potvrđeno je u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Mimica, koja je upravljala automobilom volvo, sa diplomatskim tablicama CD 23 368, stradala je oko 15.30 kada se direktno sudarila s kamionom, kojim je upravljao Milan Pajić (36) iz Sokoca.

„Do nesreće je došlo na magistralnom putu Ljubogošta -Podromanija. U ovom udesu učestvovao je i golf, kojim je upravljao Tadija Tadić iz Han Pijeska. Prvo se golf sudario s kamionom, a onda se i stradala svojim volvom zabila u kamion. Više detalja znaćemo kada se završe vještačenja“, kazao je dežurni u Operativnom centru CJB Istočno Sarajevo.

Prema tvrdnjama očevidaca i policajaca koji su vršili uviđaj, Mimica se sudarila s kamionom koji je prevozio balvane i koji je zbog ranijeg sudara sa golfom izgubio kontrolu i prešao na drugu stranu ceste. Golf i volvo su se kretali iz pravca Ljubogošte prema Podromaniji, dok je kamion išao iz suprotnog pravca.

„Golf je pokušavao da izvrši preticanje i direktno je udario u kamion. Vozač kamiona je zbog tog sudara odbačen na drugu stranu ulice i umalo je završio u provaliji pored puta. On je nekako uspio da zaustavi kamion na proširenju pored lijeve strane ulice. Tada je iz suprotnog pravca naišla stradala. Kada je vidjela kamion, naglo je zakočila, poklizala se na mokroj cesti i završila pod kamionom“, kazao je jedan od policajaca koji je bio na licu mjesta.

Policajci ističu da su i golf i volvo vozili izuzetno brzo. Koliko je udes bio stravičan najbolje pokazuje da je golfu od siline udara ispao motor, dok je automobil stradale Mimice bio potpuno neprepoznatljiv.

Vatrogasci su nekoliko sati pokušavali bezuspješno izvaditi tijelo stradale iz olupina njenog automobila.

U ovoj nesreći vozač golfa i vozač kamiona nisu povrijeđeni. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da nisu pili. Nakon saslušanja pušteni su kući.

(Nezavisne)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare