Poetsko muzičko veče poklon mladencima

0
Poetsko muzičko veče poklon mladencima

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine večeras je održana tradicionalna manifestacija „Poetsko i muzičko veče“ kojom su obilježeni praznik Mladenci, Svjetski dan poezije i dolazak proljeća.

Na manifestaciji je učestvovalo i 25 mladih bračnih parova, koji su se odazvali pozivu, a koji su u Zvorniku sklopili brak od 22. marta prošle, do 21. marta ove godine.

Ovim bračnim parovima uručeni su cvijeće i prigodni pokloni koje je obezbijedila Gradska uprava Zvornik.

U programu su učestvovali učenici zvorničkog Tehničkog školskog centra i Osnovne škole „Desanka Maksimović“, koji su muzikom, stihovima i dramskim prikazima obilježili veče.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ Zvornik Rade Perić rekao je da je ovo dan poezije, koja na neki način simbolizuje ljubav, proljeća kao simbola buđenja i rađanja i Mladenaca, kao nacionalnog praznika, koji čuva i njeguje tradiciju i običaje.

„Manifestacija je postala tradicionalna jer je organizujemo već 21 godinu s ciljem oživljavanja i čuvanja narodnih običaja, upoznavanja sa našom i svjetskom poezijom, dok je dolazak proljeća simbol rađanja, ljubavi i obnavljanja“, rekao je Perić.

Perić je podsjetio da je ova manifestacija prvi put održana u Zvorniku 1997. godine i dodao da se praktikuje da se Dan poezije, dolazak proljeća i Mladenci obilježava u jednom danu.

Manifestaciji je prisustvovao i bračni par Jelisaveta i Neđo Janković, koji su u braku 70 godina.

Jankovićima, koji su u toku rata doselili u Zvornik sa područja Tuzlanskog kantona, uručeni su prigodni pokloni, dok su oni, izražavajući zahvalnost Gradskoj upravi i „Prosvjeti“, mladima prenijeli savjete za dugovječan brak.

Organizator „Poetske i muzičke večeri“ je SPKD „Prosvjeta“, a pokrovitelj grad Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments