Poetsko i muzičko veče posvećeno prazniku Mladenci

0

ZVORNIK – U zvorničkoj Osnovnoj muzičkoj školi „Vojin Komadina“ održano je tradicionalno Poetsko i muzičko veče posvećeno prazniku Mladenci, Svjetskom danu poezije i dolasku proljeća, na kome su nastupili učenici ove škole i Tehničkog školskog centra.

Na manifestaciji je učestvovalo i 35 mladih bračnih parova koji su na području grada Zvornika sklopili brak od 22. marta prošle do 20. marta ove godine, kao i tri para koja imaju više od 50 godina bračnog života.

Među najstarijim bračnim parovima su Radojka i Milan Pejić koji su u braku 57 godina.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Zvornik Rade Perić rekao je novinarima da se tradicija obilježavanja praznika Mladenci, dolaska proljeća i Svjetskog dana poezije održava u ovom gradu 24 godine, ističući da su ovi mladi bračni parovi budućnost Republike Srpske.

„Drago nam je da se mladi bračni parovi prijavljuju za ovu manifestaciju i prema njoj pokazuju ljubav i poštovanje. Svaka država koja ima zdrave mladence i zdrav porod, ima budućnost“, naglasio je Perić i dodao da je porodica stub države, a majka temelj kuće.

Direktor Osnovne muzičke škole Dijana Zekanović rekla je da održavanje ovakve manifestacije ima veliki značaj za Zvornik i Zvorničane.

Ona je naglasila da rukovodstvo škole nastoji da djeci prenese značenje svih praznika, te da zajedno učestvuju u njihovom obilježavanju.

Zekanovićeva je dodala da su u programu nastupili članovi malog hora, profesor solo pjevanja, te izvođači na violini.

Učenici Tehničkog školskog centra Zvornik recitovali su stihove o proljeću.

Bračnim parovima uručeni su cvijeće i prigodni pokloni koje je obezbijedila Gradska uprava.

Organizator manifestacije je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“, a pokrovitelj grad Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare