Podržati završetak gradnje spomen-obilježja na Veljinama

0

ISTOČNA ILIDŽA – Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač izjavio je da je opština uložila znatna sredstva da se u porti hrama Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama sagradi spomenik borcima Vojske Republike Srpske /VRS/ koji su svoje živote ugradili u temelje otadžbine, kao i da za završetak ovog projekta očekuju pomoć od Vlade Srpske.

„Očekujemo da ćemo uz pomoć Vlade Republike Srpske ovaj projekat konačno privesti kraju. Ideja je da ovo bude spomen-kapela za sve poginule borce VRS iz sarajevske regije, kao i za sve jedinice i opštine koje više ne postoje“, rekao je Kovač, koji je danas sa kandidatom Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjenom Tadićem obišao mjesto gradnje spomen-obilježja poginulim borcima VRS u Istočnoj Ilidži.

Kovač je podsjetio da je do sada u izgradnju ovog spomen-obilježja uloženo oko 400.000 KM, te da je za njegov završetak potrebno još toliko sredstava.

Tadić je izrazio nadu da će i republički organi podržati Kovača i njegove saradnike da Istočna Ilidža i grad Istočno Sarajevo napokon dobiju spomen-obilježje kakvo zaslužuju.

On je rekao da dobar rad opštinskih struktura u kojima SDS ima povjerenje građana, posebno u Istočnom Sarajevu, pokazuje i nastavak izgradnje čak i u vrijeme ekonomske krize.

„Kriza se najviše osjeti tamo gdje bi trebala najmanje da se osjeti, na spomenicima, građevinama i onim vrijednostima koje bi upravo trebale da nas nadahnu da je prevazilazimo. Nije to slučaj samo ovdje, to je slučaj širom Republike Srpske, jer nam se uvijek čini da neke trajnije stvari mogu da sačekaju“, rekao je Tadić.

On je istakao da stanovnici Istočne Ilidže, na čelu sa načelnikom Kovačem, očito pokazuju da se s tim ne slažu, te da pokoljenjima treba ostaviti ono što zaslužuju, a to je sjećanje na ljude koji su stvarali Republiku Srpsku.

Tadić je danas učestvovao i u radu tribine „Mladi protiv korupcije“, gdje je istakao da nema budućnosti Republike Srpske bez budućnosti njene omladine.

„Danas mladi zbog korupcije nemaju dobro obrazovanje i posao, nemaju mogućnost da riješe stambeno pitanje, što je temelj za formiranje porodice. Oni moraju biti svjesni toga i to je ono o čemu danas govorimo. Važno je da mladi shvate da, kada dobiju priliku da upravaljaju javnim funkcijama kako to čine današnje generacije, ne čine iste greške“, izjavio je Tadić novinarima uoči tribine.

On je izrazio nadu da će ova teza biti prihvaćena širom Republike Srpske, bez obzira da li je omladina član neke političke stranke i da li se politikom uopšte bavi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments