Podržati projekte lokalne zajednice

0

FOČA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je nakon sastanka sa vlastima u Foči da treba podržati projekte koje je ova opština kandidovala prema Vladi Republike Srpske.

Radojičić je novinarima rekao da se očekuje da realizacijom austrijskog kredita budu završeni poslovi na izgradnji studentskih domova i na objektima Bogoslovskog fakulteta.

On je istakao da se razmatra i pružanje pomoći Gimnaziji Foča, koja je veoma poštovana i ostvaruje odlične rezultate.

Prema njegovim riječima, Vlada Srpske do sada je uložila tri miliona KM za poboljšanje studentskog standarda, izgradnju i rad Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta u Foči.

„Vlada je u posljednih pet godina izdvojila nešto više od četiri miliona KM za Univerzitetsku bolnicu u Foči. Kada je riječ o Nacionalnom parku Sutjeska za koji se izdvaja godišnji grant, potrebno je preduzeti mnogo koraka da on postane atraktivniji za turiste, nego što je to sada“, naveo je Radojičić.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da ova opština ima veoma dobru saradnju sa Vladom i organima Srpske i da tu saradnju namjerava unaprijediti.

„Za nekoliko projekata, koje smo kandidovali za narednu godinu, računamo na pomoć Vlade. Riječ je o poboljšanju lokalne infrastrukutre – vodovoda, putnih komunikacija. Nudimo povoljne uslove za investitore da otvore nova radna mjesta, a pogotovo su značajni naši resursi u turizmu i oblasti visokog obrazovanja“, naglasio je Mašić.

Na sastanku je razgovarano i o provođenju zakonskih riješenja koji se tiču direktno interesa lokalnih zajednica, a Radojičić je najavio da će se pred parlamentom Srpske u novembru naći izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi i statusu zvaničnika-funkcionera lokalne samouprave, te zakon o bibiliotekama.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare