Podrška svakoj akciji kojom se uvodi red u poslovanje

0
Podrška svakoj akciji kojom se uvodi red u poslovanje

SOKOLAC – Udruženje drvoprerađivača „Romanija“ sa Sokoca istaklo je na današnjem sastanku da podržavaju svaku akciju, pa tako i policijsku akciju „Silva“ koja dovodi u red poslovanje, jer se samo tako može napredovati i pomoći i opštini i zajednici u cjelini.

„Niko u našem udruženju nema ništa protiv bilo koje policijske akcije, pa tako i akcije ‘Silva’ koja je juče provedena na području Sokoca, Pala i Rogatice ukoliko se ona vodi bez ikakve pristrasnosti, jer je udruženje i organizovano da bi se zaštitili od nelojalne konkurencije“, rekao je Srni predsjednik Udruženja Brane Vitomir.

On je dodao da je ovo udruženje i formirano da bi ukazivali Javnom preduzeću „Šume Republike Srpske“ na greške koje postoje u redovnom obezbjeđenju šumskih drvnih sortimenata, osnovne sirovine za rad drvoprerađivačkih kapaciteta i preduzeća, koje okuplja ovo udruženje.

Vitomir je podsjetio da su i prilikom ranijih razgovora sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ drvoprerađivači sa prostora Sarajevsko-romanijske regije ukazivali na nelojalnu konkurenciju pri čemu oni ne mogu biti konkurenti na tržištu u odnosu na one koji dođu do sirovine po nižim cijenama i koji često dobijaju bolju robu, lošije klasiranu.

„Takvom politikom obezbjeđenja sirovinom, drvoprerađivači ovog udruženja dobijaju oblovinu lošijeg kvaliteta za preradu, a po cijenama viših klasa“, pojasnio je on.

Udruženje drvoprerađivača „Romanija“ postoji već 15 godina, a trenutno ima 22 člana i oko 500 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments