Podrška Srbima u Crnoj Gori za odbranu svetinja

0

ZVORNIK – Sa skupa podrške, koji je večeras održan u Zvorniku, više od hiljadu građana poručilo je srpskom narodu u Crnoj Gori da su molitvom uz njih i da istraju u legitimnoj borbi za poništenje skandaloznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kojim je predviđeno oduzimanje imovine Srpske pravoslavne crkve /SPC/.

Skupu podrške, koji su organizovalo više zvorničkih udruženja, među kojim “Zvornik u pokretu” i Planinarsko-ekološko udruženje “Korak”, prisustvovali su i stanovnici okolnih opština.

Učesnici skupa, od kojih su neki nosili krstove, crkvene bajrake i zastave Republike Srpske i Srbije, krenuli su od zvorničkog centralnog spomenika za 1.080 boraca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu i došli do Sabornog hrama, gdje je služen moleban Presvetoj Bogorodici za izbavljanje od iskušenja i umnoženja ljubavi, uz prisluživanje svijeća.

Predsjednik Udruženja “Zvornik u pokretu” Nedeljko Sekulić rekao je novinarima da je skup znak solidarnosti sa braćom u Crnoj Gori u odbrani srpskih svetinja i borbi protiv skandaloznog zakona koji je donio režim crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Inicijator okupljanja mirnog skupa Aleksandar Kojić poručio je braći u Crnoj Gori da se hrabro drže i da ne daju naše crkve i svetinje.

“Srbi iz Crne Gore imaju punu podršku naroda Republike Srpske i Srbije kako bi izdržali u borbi za odbranu pravoslavnih svetinja”, rekao je Kojić.

On je dodao da zakon koji je donesen u Crnoj Gori nema veze sa pravom i nigdje u svijetu nema takvih primjera, te stoga mora biti povučen.

U Sabornom hramu protojerej stavrofor Vidoje Lukić služio je moleban Presvetoj Bogorodici za izbavljanje od iskušenja i umnoženja ljubavi, uz prisluživanje svijeća.

Nakon molebana učesnici skupa mirno su se razišli.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments