Podrška razvoju malinarstva

0

ZVORNIK – U Zvorniku su danas, u okviru Programa podrške razvoju biznisa marginalizovanih grupa žena, potpisani ugovori prema kojem će 18 žena dobiti sredstva za nabavku sadnica malina potrebnih da se zasadi površina od jednog dunuma.


Ugovore su sa korisnicama potpisali zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović i direktor USAID-ovog programa Jasmin Bešić.

Ukupna vrijednost ovog projekta, koji zajedno realizuju grad Zvornik i USAID, iznosi 60.000 KM, a sredstva su namijenjena za podršku ženama žrtavama nasilja, ženama sa invaliditetom, nezaposlenim i mladim ženama.

Ivanović je zahvalio USAID-u na pokretanju ovog programa i doniranju znatnih sredstava za njegovu realizaciju.

„Ovo je program gdje su USAID i Gradska uprava Zvornik formirali fond od 60.000 KM za razvoj agrobiznisa marginalizovanih žena, a nakon javnog poziva izabrano je 18 korisnica koje će dobiti sredstva za nabavku sadnica malina potrebnih da se zasadi površina od jednog dunuma“, pojasnio je Ivanović.

On je naglasio da je, prije svega, cilj i Gradske uprave i USAID-a da se pruži pomoć marginalizovanim ženama i njihovim porodicama u stvaranju što boljih uslova za život.

Predstavnica USAID-a Amila Dedić rekla je da se Program podrške sprovodi u saradnji sa devet jedinica lokalne samouprave, među kojima je i Zvornik.

Ističući da je u skladu sa dokumentima grada Zvornika fokus bio na razvoju agrobiznisa, tačnije razvoju malinarstva, Dedićeva je rekla da se ovim programom želi podržati razvoj malinarstva i žena kao preduzetnica da bi one mogle biti „kičma razvoja porodice i šire zajednice“.

Ona je dodala da ovaj program nije zamišljen isključivo kao finansijska podrška, već i mentorska i savjetodavna tokom cijelog procesa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare