Podrška proizvođačima rogatičkog krompira

0

ROGATICA – Radi unapređenja proizvodnje krompira u opštini Rogatica ove godine biće realizovan Projekat konkurentnosti u ruralnim područjima kojim je planirana finansijska podrška proizvođačima krompira.

U okviru ovog projekta planirana je finansijska podrška proizvođačima krompira, uz učešće proizvođača od 50 odsto, dok će preostala sredstava obezbijediti Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede i opština Rogatica, saopšteno je iz opštine.

“Cilj projekta je unapređenje proizvodnje krompira kroz podršku u nabavci sjemenskog materijala, vještačkog đubriva i zaštitnih sredstava”, istakli su iz Odjeljenja za lokalni razvoj, privredu i društvene djelatnosti opštine Rogatica.

Svi zainteresovani proizvođači krompira sa područja opštine Rogatica mogu da se prijave za učešće u projektu do 26. februara.

Projekat razvoja konkurentnosti u ruralnim područjima finansira Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede, a sprovodi Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments