Podrška plasteničkoj proizvodnji

0

FOČA – U okviru projekta međuentitetske saradnje „Ruka ruci – tri“, u Foči je danas 46 poljoprivrednika iz ove i federalne opštine Foča-Ustikolina dobilo materijal za plasteničku proizvodnju, čija je pojedinačna vrijednost 150 KM.
Predstavnici Udruženja za pomoć i razvoj „Hajde“ iz Sarajeva, uručili su poljoprivrednicima zaštitne folije, plastična crijeva za navodnjavanje, te sredstva za prihranu i zaštitu.

Predsjednik Udruženja Lejla Brulić navela je da se treća faza projekta sprovodi već godinu dana i da je organizovano više edukativnih predavanja za poljoprivrednike.

„Ovo su mali grantovi, sitni potrošni materijal za rad u plasteniku“, rekla je Brulićeva.

Miladin Kostović, koji u selu Odžak kod Ustikoline posjeduje plastenik od 150 metara kvadratnih, kaže da ovakvi projekti mogu pomoći u proširenju proizvodnje.

„Imali smo dobru edukaciju čijom primjenom ćemo poboljšati kvalitet proizvodnje. Ko hoće da radi, od plastenika može da zaradi“, istakao je Kostović.

Poljoprivrednik Ifet DŽemidžić iz fočanskog sela Jošanica ističe da će mu pomoć koju je dobio dobro doći.

„Na 200 metara kvadratnih uzgajam paradajz, papriku, špinat, luk. Ovaj projekat je veoma dobar, ranije smo dobili burad i sistem za navodnjavanje“, rekao je DŽemidžić.

Projekat „Ruka ruci-tri“ finansira Ambasada SAD u BiH sa 25.000 dolara, a opštine Foča i Foča-Ustikolina učestvuju sa po 2.000 KM.

Iz Udruženja „Hajde“ najavljeno je da će u Foči uskoro biti održana prodajna izložba poljoprivrednih prerađevina koje su proizveli korisnici projekta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare