Podrška OSCE-a opštini Sokolac

0

Sokolac – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica danas je u svome kabinetu održao sastanak sa predstvanikom OSCE-a g.Ninoslavom Vasiljevićem.

Cilj održavanja ovog sastanka jeste podrška pomenute organizacije radu lokalne uprave, kao i upoznavanje sa načelnikom opštine. Sastanku su prisustvovale i odbornice u Skupštini opštine Sokolac, Mladenka Pandurević i Bojana Marinković.

Vasiljević je prisutne upoznao sa radom njegove organizacije i naveo koji su njeni osnovni ciljevi. Između ostalog naveo je pružanje podrške građanima u postavljanju i ostvarivanju vlastitih ciljeva, kao i poboljšanje efikasnosti skupština opština, podržavajući one opštinske administracije kojima je potrebna dodatna podrška i pomoć. Što se tiče opštine Sokolac izrazio je veliko interesovanje za strateški plan opštine, koji je promovisan putem prednacrta Strategije razvoja opštine Sokolac do 2020 godine. Istakao je da ono što treba da preduzme lokalna vlast jeste to da se saberu svi resursi, mogućnosti i potrebe i da se napravi konkretni prijedlog određenog projekta koji bi njegova organizacija podržala i pomogla u realizaciji istog.

Bjelica je izložio prioritetne projekte koji su ugrađeni u Strategiju plana razvoja opštine Sokolac do 2020 godine. Predočio je vrlo teško budžetsko stanje opštine i istakao da su trenutni prioriteti isplata zaostalih stipendija i socijalnih pomoći, kao i primanje novih volontera u radni odnos. Načelnik je dodao da prohodnost koju OSCE može da obezbjedi našoj opštini od velikog značaja, jer na taj način mogu da se privuku novi donatori. Takođe je rekao da će sve aktivnosti koje se sprovode u sklopu opštine Sokolac biti transparentne i stavljene na uvid građanima, što je i do sada rađeno putem veb sajta Opštine Sokolac.

Na sastanku je istaknuto da će se pokušati raditi u partnerskim odnosima između opštine i ove organizacije. Dogovoreno je da će se u toku sledeće sedmice održati još jedan sastanak sa predstavnicima OSCE-a, kada će biti izložen prvi prijedlog prioritetnih aktivnosti u kojima bi ova organizacija mogla izaći u susret našoj opštini.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare