Podrška nacrtu urbanističkog projekta za rekreacionu zonu „Tvrdimići“

0
Počela izgradnja prirodnog amfiteatra
Arhiv

ISTOČNO SARAJEVO – Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo danas su jednoglasno podržali nacrt Urbanistočnog projekta za rekreacinu zonu i vikend naselje „Tvrdimići“, kojim se predviđa izgradnja određenog broja bungalova i hotela čime će biti ojačana turistička ponuda Istočnog Sarajeva.

Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić zadovoljan je činjenicom da su odbornici jednoglasno stali iza projekta čiji značaj prevazilazi granice ove opštine ali i Grada Istočno Sarajevo.

„To će biti jedinstveni turistički kompleks u Republici Srpskoj i BiH. Trenutno su izgrađeni lovački dom, mjesta za odmor, radi se na izgradnji prirodnog amfiteatra na 1.000 metara nadmorske visine, a gradiće se vikend naselje, zip-lajn, trim-staza, biciklistička staza i igrališta“, rekao je Ćosić.

On je napomenuo da preostaje da se odluči način na koji će se ući u javno-privatno partnerstvo na realizaciji ovog projekta.

„Jedan od odbornika je predlagao da nađemo partnera koji će to sve izgraditi pa potom prodavati. Danas je usvojen Nacrt, a slijedi prijedlog i ostaje da se odluči za oblik saradnje sa privatnim sektorom i individualnim privatnim licima“, rekao je Ćosić.

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila je danas Izvještaj o izvršenju budžeta ove lokalne zajednice za period od 1. januara do 30. juna ove godine u iznosu od skoro 4.000.000 KM.

„To pokazuje da vlast u opštini funkcioniše jedinstveno. Žao mi je što nije dobilo podršku i opozicije jer je riječ o najkvalitetnijem izvršenju budžeta Opštine Istočno Novo Sarajevo u posljednjih sedam godina“, rekao je Ćosić.

On je izrazio zadovoljstvo što je ostvareno blizu 4.000.000 KM vlastitih prihoda uzimajući u obzir cikličan karakter građevinske djelatnosti, odnosno, činjenicu da u zimskim mjesecima uplate idu slabije u opštinski budžet.

„Bitno je reči da smo imali budžetski suficit, prvi put u šest godina. Za šest mjeseci ostvaren je budžetski suficit u iznosu od 152.000 KM, što nije mala stvar. To nam daje zadatak da na isti način nastavimo i na kraju godine ostvarimo godišnji suficit čime bismo djelimično pokrili akumulirani deficit“, rekao je Ćosić.

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila je danas odluku kojem je udruženje porodica sa četvoro i više djece „Naša budućnost“ dobilo status od interesa za ovu lokalnu zajednicu.

„Tom odlukom smo pokazali da je Opština Istočno Novo Sarajevo podržava pronatalitetnu politiku i pozitivan trend rasta prirodnog priraštaja na području ove lokalne zajednice“, rekao je predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš.

Usvojen je i zaključak kojim se od „Elektrodistribudžije“ AD Pale traži da se razriješi problem snabdijevanja naselja Tilava, Toplik, Petrovići i Stanojevići odnosno da poboljša efikasnost mreže.

Ćosić je pozvao sve političke aktere da smanje tenzije u predizbornoj kampanji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare