Podrška izgradnji vodovoda u mjesnoj zajednici Stjenice

0

ROGATICA – Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović rekao je danas u Rogatici da će biti podržana izgradnja vodovoda u rogatičkoj Mjesnoj zajednici Stjenice, posredstvom komisije Fonda za povratak BiH.

Na sastanku Suljkanovića sa načelnikom opštine Rogatica Tomislavom Puhalcem konstatovano je da ova opština ima potencijal u oblasti poljoprivrede, drvne industrije i stočarstva.

Suljkanović je rekao novinarima da će se u narednom periodu pokušati angažovati strani donatori da ulažu sredstva u ovu opštinu.

“U ovoj sredini ostvaruje se povoljan suživot, što omogućava povoljna ulaganja u narednom periodu”, naglasio je Suljkanović.

On je napomenuo da je privatizacija, koja je provedena u ovoj opštini, uglavnom bila na štetu lokalne zajednice, dodajući da postoje povoljni uslovi za razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Puhalac je rekao novinarima da je na sastanku bilo riječi o povratku stanovništva na područje ove opštine, kao i o privrednim resursima kojima Rogatica raspolaže.

On je napomenuo da se razgovaralo o poljoprivredi kao osnovnom privrednom potencijalu ove opštine, drvnoj industriji, mesnoj industriji gdje postoje značajni kapaciteti, te o ulaganju u ovu opštinu i dovođenju potencijalnih investitora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments