Podrška CRS-a radu Pravoslavnog centra

0

ISTOČNO SARAJEVO – Opština Istočno Novo Sarajevo, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Jovan Pavle Drugi“ iz Sarajeva i Katolička humanitarna organizacija /CRS/ zajednički su podržali osnivanje i rad Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije dabrobosanske „Sveti Petar Sarajevski“ u Istočnom Novom Sarajevu, koji će, između ostalog, promovisati važnost međureligijske saradnje i služiti kao mjesto duhovnih susreta.

Sutra će u prostorijama Pravoslavnog centra biti održana prigodna svečanost, kojoj će, između ostalih, prisustvovati načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić, direktor Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih don Šimo Maršić, ovlaštena osoba za Pravoslavni centar jerej Mladen Drobnjak, predstavnik CRS-a za BiH Mark D`Silva, te predstavnici ostalih religijskih zajednica iz BiH, mladi iz Istočnog Novog Sarajeva, volonteri i ostali.

Pravoslavni centar za mlade Mitropolije dabrobosanske „Sveti Petar Sarajevski“ osnovan je ove godine i mjesto je gdje će se realizovati različite aktivnosti, sa ciljem približavanja mladih crkvi i vjeri, saopšteno je iz CRS-a.

U Pravoslavnom centru će, između ostalog, biti organizovane radionice, volonterske akcije, predavanja, duhovni susreti, škola ikonopisanja, a promovisaće se i važnost međureligijske saradnje.

Sam događaj se odvija istovremeno sa volonterskom akcijom „72 časa bez kompromisa“, koju sprovodi centar „Jovan Pavle Drugi“, te će se ovom prilikom izvesti i volonterska akcija čišćenja Pravoslavnog centra.

Takođe će biti uručena i novčana donacija CRS-a, koja će služiti kao podrška budućim aktivnostima Centra za mlade.

Opština Istočno Novo Sarajevo ranije je donirala prostor u kojem će biti smješten Pravoslavni centar, a osnivanje ove ustanove organizacijski je pomogao i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Jovan Pavle Drugi“ iz Sarajeva.

Osnivanje i podrška radu Pravoslavnog centra dokaz su da kontinuirana mirovna nastojanja urode pozitivnim rezultatima koji su vidljivi i od koristi stanovnicima lokalnih zajednica u BiH.

Istočno Novo Sarajevo već duži period dio je jednog od vodećih mirovnih projekata u BiH, USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji sprovodi CRS sa partnerima.

Svečanost će biti održana sutra u 9.00 časova u prostorijama Pravoslavnog centra u blizini zgrade opštine Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare