Podrška američkog policajca u borbi protiv terorizma

0

ZVORNIK – Policijski vodnik iz okruga Marikopa u američkoj državi Arizona Kris Malast poslao je na adresu Policijske stanice u Zvorniku narukvicu koju je napravio u spomen na policajca Dragana Đurića, koji je ubijen u teororističkom napadu na ovu stanicu 27. aprila, kao i dva policijska medaljona za ranjene policajce Željka Gajića i Stevu Milovanovića.

U propratnom pismu Malast je pripadnike policije u Republici Srpskoj i BiH nazvao svojom braćom i sestrama, te poručio da svi, bez obzira na rasu, religiju ili nacionalnost, imaju jedan cilj, a to je da štite nejake i pravdu.

Malast je nakon što je čuo za napad na Policijsku stanicu u Zvorniku i za ubistvo Đurića, u skladu sa američkom tradicijom, napravio narukvicu na kojoj je ugravirao „U čast i sjećanje na policajca Dragana Đurića MUP Republike Srpske“.

On je pojasnio da je narukvicu nosio u spomen na Dragana od aprila do juna, tokom treninga i takmičenja na Svjetskom policijskom i vatrogasnom takmičenju u Virdžiniji.

„Sada bih želio da narukvicu predate porodici ubijenog policajca, a medaljone ranjenim policajcima. Ovo je mala stvar, ali želim da znate da imate podršku širom svijeta kao čuvari“, naveo je Malast u pismu.

Načelnik Stanice javne bezbjednosti Zvornik Stanimir Vidović rekao je da ih je pismo iz Amerike iznenadilo, a ujedno i obradovalo.

„Kolega iz Arizone upitio nam je pismo podrške u borbi protiv terorizma i kao njegovu zahvalnost kolegama koji su ranjeni u terorističkim aktu poslao po medaljon, a porodici ubijenog policajca narukicu koju je nosio u spomen na njega“, rekao je Vidović.

On je dodao da je gest podrške američkog policajca dokaz da u svijetu svi ljudi osuđuju taj teroristički čin i ujedno dokaz podrške širom svijeta u borbi protiv terorizma.

„Nakon uručenje narukvice i medaljona porodici ubijenog policajca Đurića i ranjenim policajcima Gajiću i Milovanoviću, Malastu ćemo uputiti pismo zahvalnosti na ovakvom vidu pružanja podrške“, rekao je Vidović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare