Podneseno 2.000 zahtjeva za legalizaciju objekata

0

ZVORNIK – Na području Zvornika procjenjuje se da ima više od 5.000 bespravno izgrađenih objekata, dok je do sada za legalizaciju bespravno izgrađenih objekat podneseno oko 2.000 zahtjeva, rekao je danas načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje grada Zvornika Boško Kojić.
Kojić je rekao da su u ovaj broj uračunati i bespravno izgrađeni pomoćni i ekonomski objekti i podsjetio da je rok za legalizaciju objekata 31. decembar, što je u skladu sa izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenja.

On je napomenuo da je postupkom legalizacije, u skladu sa ovim Zakonom, u odnosu na prethodna rješenja legalizacije, omogućeno da se za stambeno-poslovne objekte do 400 metara kvadratnih bruto površine, ukoliko su ispunjeni svi uslovi, može u jednom postupku dobiti i građevinska i upotrebna dozvola što skraćuje put i smanjuje troškove.

„Zakonom su predviđene i olakšice po pitanju naknade u postupcima legalizacije za objekte do 400 metara kvadratnih, dok su određenim kategorijama umanjena plaćanja“, rekao je Kojić i dodao da su sve to razlozi koje bi građani trebalo da iskoriste i u predviđenom roku podnesu zahtjev za legalizaciju.

Prema njegovim riječima, Gradska uprava Zvornik čini sve što može da smanji troškove i olakša vlasnicima takvih objekata da što lakše obave ovaj postupak.

On je naglasio da nakon navedenog isteka roka neće biti moguće legalizovati bespravno izgrađene ili dograđene objekte, što za sobom može vući određene posljedice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare