Podnesen izvještaj zbog lažne dojave o bombi

0

ISTOČNO SARAJEVO – Policija u Istočnom Novom Sarajevu podnijela je tužilaštvu izvještaj protiv šesnaestogodišnjakinje zbog lažne dojave da je u Srednjoj stručnoj školi Istočna Ilidža postavljena eksplozivna naprava.

Dežurnoj službi Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo 11. novembra oko 11.00 časova telefonom se obratilo nepoznato lice i prijavilo da je u Srednjoj stručnoj školi Istočna Ilidža postavljena eksplozivna naprava, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, policijski službenici su izvršili protivdiverzantski pregled objekta i konstatovali da je dojava bila lažna.

Preduzimanjem operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji, policija je došla do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti učenica drugog razreda Srednje stručne škole Istočna Ilidža.

U prisustvu branioca i roditelja, u službenim prostorijama uzeta je izjava na okolnosti krivičnog djela i tom prilikom maloljetnica je priznala da je sa mobilnog telefona školske drugarice pozvala policiju i prijavila da je u školi postavljena bomba.

Ona je osumnjičena za krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo podsjećaju da ovakve i slične dojave, ukoliko se utvrdi da su lažne, predstavljaju krivično djelo za koje će izvršilac biti zakonski sankcionisan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare