Podmlađivanje i usavršavanje ljekarskog kadra – opredjeljenje bolnice

0

ZVORNIK – Bolnica Zvornik nastavlja sa kontinuiranim usavršavanjem i podmlađivanjem ljekarskog kadra, što je politika i opredjeljenje ove zdravstvene ustanove, rekao je danas direktor ove bolnice Ivan Popović.

Popović je rekao novinarima da su, u okviru kadrovskog usavršavanja, dodijeljene specijalizacije Dijani Baković iz oblasti pedijatrije, Aleksandru Pisiću iz oblasti urologije i Svetozaru Mitroviću iz oblasti ginekologije i akušerstva.

Ističući da je ponosan na mladi kadar koji se usavršava u stuci, Popović je rekao da Bolnica trenutno ima 24 mlada ljekara na specijalizaciji i subspecijalizaciji, od kojih se 10 specijalista i subspecijalista vraća u ustanovu u narednoj godini, što će znatno ojačati ljekarski tim.

Prema njegovim riječima, planom i programom Bolnice predviđeno je šest dodatnih specijalizacija koje će ustanova dati mladim ljekarima, a koje će do kraja ove godine biti raspisane u skladu sa potrebama za medicinskim kadrom u bolničkim odjeljenjima.

„Ukupan broj ljekara zaposlenih u našoj zdravstvenoj ustanovi trenutno iznosi 70, što je znatan napredak u odnosu na 2017. godinu, kada je taj broj iznosio 57“, rekao je Popović.

On je napomenuo da je ugovorom o djelu angažovano 27 specijalista i subspecijalista, koji obavljaju znatan broj pregleda iz raznih oblasti u zvorničkoj bolnici.

„Težimo konstantnom napredovanju i kadrovskom jačanju ljekarskog tima, očekujući da će novom mladom snagom u budućnosti biti podignut nivo pružanja zdravstvenih usluga, a svaki pacijent dobiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu“, rekao je Popović.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare