Podjela zaštitnih maski starijim licima

0

ISTOČNA ILIDŽA – Volonteri opštinske organizacije Crvenog krsta Istočna Ilidža i članovi Omladinskog savjeta danas će sugrađanima starijim od 65 godina dijeliti zaštitne maske, izjavio je Srni sekretar ove organizacije Ranko Skakavac.

On je dodao da će maske od 8.00 do 10.00 časova ispred tržnih centara „Tropik“ i „Bingo“ dijeliti volonteri Crvenog krsta.

„To je vrijeme kada naši stariji sugrađani imaju dozvolu da borave napolju“, podsjetio je Skakavac i dodao da je zaštitne maske obezbijedila opština Istočna Ilidža, koja je ranije dogovorila saradnju sa određenim brojem krojača sa područja ove lokalne zajednice.

Skakavac je naveo da će nakon toga volonteri dijeliti zaštitne maske udruženjima i organizacijama na području ove opštine.

Prema njegovim riječima, kao i svake godine i ove će obezbijediti određeni broj paketa sa osnovnim životnim namirnicama za socijalno ugroženo stanovništvo Istočne Ilidže, povodom predstojećeg praznika – Vaskrsa.

„Prethodnih godina smo postavljali kutije u tržnim centrima, kako bi naši sugrađani mogli da ostave osnovne potrepštine, a sada zbog epidemiološke situacije se obraćamo svim privrednim subjektima na području opštine da pomognu našoj organizaciji kako bismo obradovali najugroženije porodice“, rekao je on.

On je dodao da je odziv za sada dobar, a uključila se i opština Istočna Ilidža.

„Mislim da ćemo i ove godine i u ovim vanrednim okolnostima da podijelimo veliki broj paketa, kako bismo bar malo uljepšali praznike našim sugrađanima“, rekao je Skakavac.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare