Podizanje svijesti o štetnosti narkotika

0
Podizanje svijesti o štetnosti narkotika

ZVORNIK – Pripadnici Policijske uprave /PU/ Zvornik danas sugrađanima dijelili promotivni materijal i letke pod nazivom “Pogledaj iza maske”, s ciljem širenja svijesti o štetnosti i posljedicama koje nastaju uzimanjem narkotika, kao i adekvatnog preventivnog djelovanja na suzbijanju zloupotreba droga.

Akcija je provedena na području svih policijskih stanica koje pokriva Policijska uprava Zvornik, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga.

Preduzimajući aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga na području PU Zvornik, za pet mjeseci ove godine ukupno je evidentirano 30 slučajeva zloupotrebe opojnih droga.

Policijski službenici nadležnim tužilaštvima podnijeli su izvještaje o počinjenim krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga protiv 10 lica, a evidentirano je i 20 prekršaja iz ove oblasti.

PU Zvornik apeluje na sve građane da eventualna saznanja u vezi zloupotrebe opojnih droga prijave policijskim službenicima, kako bi zajedničkom saradnjom građana i policije zaštitili živote mladih.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments