Podijeljeno 25 sjemenskih paketa domaćinstvima

0

SOKOLAC – Agrarni fond grada Istočno Sarajevo podijelio je danas na Sokocu 25 besplatnih sjemenskih paketa za vlasnike manjih poljoprivrednih domaćinstava, koji su se prijavili na ranije raspisani javni poziv.

Direktor ovog fonda Ivana Novaković rekla je novinarima da ovi sjemenski paketi sadrže 30 kilograma krompira, tri kilograma luka i sitna sjemena potrebna za jednu četvoročlanu porodicu.

Cilj je da se pomognu mala domaćinstva i da im se poboljša budžet pri nabavci sjemena za proljećnu sjetvu.

“Sa područja opštine Sokolac na naš raspisani javni poziv prijavilo se 25 domaćinstava za sjemenske pakete koje dijelimo danas, a rasad za plasteničku proizvodnju zbog vremenskih uslova podijelićemo naredne sedmice”, navela je Novakovićeva.

Ona je dodala da je Agrarni fond grada Istočno Sarajevo obezbijedio ukupno 200 paketa, 100 sjemenskih i 100 rasada za plasteničku proizvodnju za pomoć domaćinstvima u šest gradskih opština.

Novakovićeva je podsjetila da su sjemenski paketi već podijeljeni u Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži, a danas su besplatne pakete dobila domaćinstva na Sokocu, Palama i Istočnom Starom Gradu.

Ona je istakla da će u toku sljedeće sedmice za domaćinstva sa ovih opština biti podijeljeni i paketi rasada za plastenike.

Penzionerka sa Sokoca Milena Kosanović rekla je Srni da se raduje besplatnom sjemenskom paketu, jer od penzije od 118 KM ne bi mogla kupiti sve što je potrebno da sebi obezbijedi osnovno povrće.

Agrarni fond grada Istočno Sarajevo osnovan je prije dvije godine i njegova uloga je razvoj poljoprivredne proizvodnje u šest opština grada Istočno Sarajevo.

Fond funkcioniše u saradnji sa Mistarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i gradskim opštinama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments