Podijeljeni paketići za lica sa poteškoćama u razvoju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Članovi pravoslavne omladine pri Sabornom hramu Rođenja presvete Bogorodice u Sarajevu organizovali su danas u Istočnom Sarajevu druženje i podjelu 20 božićnih paketića za lica sa poteškoćama u razvoju pri Udruženju omladine sa invaliditetom i roditelja djece sa poteškoćama u razvoju “Vratite nam osmijeh”.


Član pravoslavne omladine pri Sabornoj crkvi Nadežda Mojsilović rekla je da su sredstva za paketiće obezbijedili Saborna crkva iz Sarajeva i organizacija “Vorld vižn”.

Ona je istakla da su članovi pravoslavne omladine pri Sabornom hramu u proteklom periodu sa ovom djecom organizovali druženja i tri radionice za izradu predmeta tehnikom ukrašavanja na staklu.

Prema njenim riječima, radionice su bile prilagođene radnoj sposobnosti članova, omogućavaju njihovu integraciju u društvo i otvaraju mogućnost da i drugi prepoznaju njihove sposobnosti.

Direktor Udruženja Zdenka Marić zahvalila je Srpskoj pravoslavnoj crkvi za akciju koja će ovoj populaciji uljepšati predstojeći praznih rođenja Isusa Hrista, izrazivši nadu da će podstaći i ostale građane i lokalnu zajednicu da posveti malo više brige ovim licima, kako bi ih usrećili.

Starješina Sabornog hrama protojerej Borislav Livopoljac istakao je da je krst koji ova lica nose veoma težak i da je zato obaveza svih nas kao hrišćana da im pomognemo koliko možemo.

“Možemo mnogo toga naučiti od ove djece. Oni su toliko ispunjeni ljubavlju da nas nekad time postide”, rekao je Livopoljac.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments