Pod nadzorom higijensko-epidemiološke službe 904 lica

0

ZVORNIK – Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik trenutno se nalaze 904 lica, dok je za 36 istekla mjera samoizolacije, saopšteno je danas iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

U Opštoj bolnici Zvornik od početka epidemije do danas uzeto je sedam briseva, od kojih su tri rezultata negativna, dok se za četiri očekuju nalazi.

Na graničnim prelazima koje pokriva Jedinica granične policija Zvornik zabilježena su 383 dnevna prelaska granice u oba smjera.

Restoran Studentskog centra u Karakaju, kapaciteta 30 ležajeva, od danas je u funkciji za smještaj lica koja prekrše mjeru kućne izolacije, kao i za lica koja dolaze iz inostranstva, a nisu zaražena virusom korona.

Gradski štab za vanredne situacije na osnovu zaključka Republičkog štaba zaključio je i da lokalna preduzeća „Zvornik-stan“ i „Vodovod i komunalije“ ne obračunavaju zatezne kamate na račune za izvršene usluge za mart, april i maj.

U Zvorniku će početi da radi psihološko savjetovalište za sva lica koja se nalaze u izolaciji ili se teško nose sa trenutnim stanjem pandemije virusa korona.

Komunalna policija grada Zvornik kontrolisala je u posljednja 24 časa 110 lica konstatujući da nije bilo kršenja mjera samoizolacije, dok su u istom periodu bila tri kršenja policijskog časa, i to jedno u Kozluku i dva u Karakaju.

Gradski štab za vanredne situacije naglašava da preventivne mjere i naredbe u borbi protiv virusa korona ostaju i dalje na snazi.

Sva lica koja su putovala i boravila u zemljama u kojima je zabilježena pojava virusa korona, bila u kontaktu sa oboljelim, sumnjaju na oboljenje ili su boravila u zdravstvenoj ustanovi gdje se liječe oboljeli od virusa korona, dužna su da se jave epidemiologu, Službi hitne pomoći ili Higijensko-epidemiološkoj službi u Zvorniku.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje da građani poštuju naredbe, da se ne okupljaju i grupišu na javnim mjestima, dok stariji od 65 godina ne treba da izlaze iz svojih kuća ili stanova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare