Pod nadzorom 850 lica, 21 osobi istekla mjera samoizolacije

0

ZVORNIK- Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik trenutno je 850 lica zbog sumnje na virus korona, dok je za njih 21 istekla mjera samoizolacije, rečeno je danas na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

U protekla 24 časa kontrolisano je 141 lice i nije bilo kršenja izrečene mjere samoizolacije, a na području grada poštovan je i policijski čas.

Na graničnim prelazima na području grada Zvornika zabilježeno 345 prelazaka granice.

Potvrde za kretanje lica starijih od 65 godina izdaje Policijska uprava Zvornik na dnevnom nivou, dok će potvrde zaposlenim licima za kretanje tokom policijskog časa izdavati poslodavci.

U toku dana biće izvršena dezinfekcija vjerskih objekata na području grada Zvornika, a dezinfekcija stambenih zgrada je završena.

U restoranu Studentskog centra u Karakaju opremljen je prostor za karantinski smještaj lica koja budu kršila izrečenu mjeru kućne samoizolacije.

Gradski štab poziva sugrađane koji imaju informaciju da određene osobe ne poštuju navedenu naredbu to prijave gradskoj Civilnoj zaštiti.

Gradska uprava Zvornik izvršila je interventnu nabavku i vrši podjelu paketa sa osnovnim životnim namirnicama socijalno ugroženim licima sa spiskova Centra za socijalni rad i Crvenog krsta grada.

Snabdjevenost trgovina životnim namirnicama je zadovoljavajuća.

Apeluje se na građane da poštuju naredbe, da se ne okupljaju i grupišu na javnim mjestima, jer će u suprotnom biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare