Počinju svečanosti povodom 25 godina postojanja i slave grada

0

ISTOČNO SARAJEVO – Grad Istočno Sarajevo večeras počinje obilježavanje 25 godina postojanja i krsnu slavu Svetog Petra Dabrobosanskog, uz bogat kulturni i sportski program.

Proslava će početi Prvom revijom folklora koja će biti održana u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 19.00 časova, saopšteno je iz Gradske uprave.

U programu će učestvovati kulturno-umjetnička društva iz svih šest gradskih opština, kao i muške i ženske izvorne grupe, a publici će biti prikazane koreografije koje oslikavaju običaje i tradiciju naroda sarajevsko-romanijske regije.

U subotu, 15. septembra, u holu Gradske uprave počeće dvodnevni turnir u šahu na kojem će učestvovati oko 40 šahista sa područja grada, a u Sportsko-poslovnom centru “Peki” na Palama biće održan turnir u mini-basketu.

U nedjelju, 16. septembra, u 17.00 časova biće služena Sveta arhijerejska liturgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu.

Isti dan u Kulturnom centru Pale biće održana svečana akademija na kojoj će biti dodijeljene plakete i zahvalnice istaknutim pojedincima koji su dali doprinos razvoju Istočnog Sarajeva.

Programom akademije predviđena je i projekcija kratkog filma “Stradanje Svetog Petra Dabrobosanskog”, posvećenog životu, djelu i stradanju mitropolita dabrobosanskog Petra Zimonjića.

U ponedjeljak, 17. septembra, biće služena liturgija u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog u Vojkovićima, a lomljenje slavskog kolača i ručak biće obavljeni u Parohijskom domu u porti Crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments