Počinje višednevno zaprašivanje komaraca

0

ZVORNIK – Na području grada Zvornika danas počinje akcija zaprašivanja komaraca sa zemlje za šta je iz gradskog budžeta izdvojena 21.500 KM.
Dezinsekcija će trajati do 15. jula, a danas biti obavljena u naseljima Zelinje, Drinjača, Đevanje, Jošanica i Divič od 19.30 do 23.30 časova.

Sutra će biti tretirano gradsko područje od Diviča do Karakaja, te naselja Zlatne vode, Šćemlija u jutarnjem terminu od 4.00 do 6.30 časova.

Istog dana uveče će od 19.30 do 23.30 časova zaprašivanje komaraca biti vršeno od mosta u Čelopeku, preko Šljunkare, Tršića, do mlina „Trio“, te od Ekonomije, preko Ulica, Grbavaca, Cera do kompanije „Alumina“ i dijela naselja oko „Alumine“.

U srijedu, 13. jula, od 19.30 do 23.30 časova dezinsekcija će biti vršena od naselja Kozluk do mjesta Pađine i Roćević.

Naselja Donji i Srednji Šepak, te Branjevo i Pilica biće tretirani, 14. jula od 19.30 do 23.30 časova, a narednog dana u večernjem terminu od 19.30 do 23.30 časova biće obavljena eventualna korekcija nekih područja u dogovoru sa zdravstvenim inspektorom.

U slučaju loših vremenskih uslova dezinsekcija će biti obavljena prvog narednog povoljnog dana, najavljeno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

Stanovništvu je preporučeno da se skloni za vrijeme zaprašivanja, posebno osobe sklone alergijama i srčani bolesnici, te da prozori na stambenim objektima budu zatvoreni.

Izlazak je preporučljiv nakon što nestane magla koja se pojavljuje prilikom zaprašivanja.

Vozačima je upućen apel da za vrijeme zaprašivanja i pojave magle zaustave vozilo ili smanje brzinu.

Vlasnicima pčela savjetovano je da pčelinjake zatvorene sve do potpunog nestanka magle iz područja djelovanja biocida.

Stanovništvo će po mjesnim zajednicama biti obaviješteno o dezinsekciji i putem plakata, a radnici zvorničke „Sanitacije“ prethodno će posjetiti svakog pčelara u zoni gdje se bude radilo, da ga još jednom upozore na mjere koje treba da preduzme. Dezinsekciju će vršiti operativni timovi firme „Sanitacije“.

Krajem juna na teritoriji grada Zvornik vršeno je i sistematsko uništavanje larvi komaraca ekološkim sredstvima koja nisu štetila flori i fauni, a odobrilo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare