Počinje utopljavanje objekata vrtića i zgrade opštine

0

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je za danas planiran početak radova na postavljanju tople fasade na objektu sokolačkog vrtića, dok su takvi radovi juče počeli na zgradi opštine Sokolac, u okviru projekta energetske efikasnosti ukupne vrijednosti oko 500.000 KM.

Bjelica je naveo da je prethodno zamijenjena fasadna stolarija na objektima opštine i vrtića, te da će realizacija ovog projekta pomoći da se u velikoj mjeri smanje troškovi grijanja na ovom području poznatom po obilnim snježnim padavinama i niskom temperaturom.

„Ukoliko vremenske prilike dozvole na objektu vrtića radiće se i sanacija krova kako bi bili utopljeni plafoni, a potom i mašinskog dijela, što podrazumijeva zamjenu instalacija grijanja i radijatora“, rekao je Bjelica.

On je istakao da će u krugu objekta Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje biti postavljena javna LED rasvjeta, što je planirano projektom energetske efikasnosti.

Bjelica je izrazio nadu da će do kraja novembra biti u potpunosti završeni radovi na ova dva objekta, te podsjetio da je prošle godine realizovan projekat energetske efikasnosti na objektu Osnovne škole „Sokolac“ vrijednosti oko 500.000 KM, kao i da je na spisku prioriteta, prema ranije potpisanom protokolu, objekat Doma zdravlja „Dr LJubomir Ćeranić“.

Prema njegovim riječima, u sprovođenje ovog projekta uključeni su UNDP, Svjetska banka, Ministarstvo prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske i lokalna uprava na Sokocu, koja je pripremila potrebnu dokumentaciju.

Izvođači radova su firme „Marvel“ sa Pala i „Tehnogradnja“ iz Foče.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare