Počinje glavni pretres na suđenju za ubistvo Sofije Vukadin

0

Danas u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu počinje glavni pretres na suđenju Lazaru Čavarkapi i Vladimiru Ćodi, optuženima za ubistvo maloljetne Sofije Vukadin (17), koje se dogodilo 24. marta 2013. godine u 2.30 časova u Zanatskom centru u Palama.

Okružni sud je prethodno donio rješenje kojim je optuženima produžen pritvor do tri godine. Do sada je saslušano oko deset svjedoka.

Lazar Čavarkapa se brani ćutanjem i optužnicom mu se stavlja na teret da je kobnog dana, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog konflikta, pucao u glavu maloljetne Vukadin, nakon čega je ona preminula. Ćodo se tereti da je pomagao Čavarkapi u izvršavanju ovog krivičnog djela, te da je držao oružje za koje ne posjeduje oružni list.

Ćodo je u svojoj izjavi naveo da je te večeri izašao sa Čavarkapom, te da su malo popili. Ćodo je Čavarkapi prethodno rekao da u svom vozilu ima pištolj CZ kalibra 7.62 milimetra, te pretpostavlja da ga je Čavarkapa nosio sa sobom tokom njihovog izlaska. Vidjevši da se pred roštiljnicom raspravljaju mladić i djevojka, Čavarkapa i Ćodo su prišli i počeli dobacivati. Navodno im je Sofija uzvratila psovkom, na što je Ćodo prišao i ošamario je. Tada je prišao i Čavarkapa, takođe je ošamario i upitao „Hoćeš da te ubijem“, na šta mu je ona odmah odgovorila „Ubij“. Čavarkapa je potegao Ćodin pištolj i bez razmišljanja joj pucao u glavu.

Sofija Vukadin je ubijena u 2.40 časova pred očima prijateljice, bivšeg mladića te još 5 – 6 osoba. Kada je Sofijin bivši mladić upitao Čavarkapu zašto je ubio, Čavarkapa mu je na to, navodno, odgovorio: „Onako“. On i Ćodo su nakon toga otrčali do golfa 2, koji je bio parkiran u blizini i počeli bježati. Međutim, uhapšeni su nakon kraće policijske potjere, na putu ka Podvitezu, gdje su vozilom sletjeli s puta. Pištolj iz kojeg je djevojka ubijena, nađen je odbačen iz automobila. U policiji je utvrđeno da su njih dvojica imali 0,71 i 0,8 promila alkohola u krvi, što i nije stepen pijanstva u kojem čovjek nije svjestan svojih postupaka.

Sofija Vukadin je kćerka Aleksandra Vukadina, koji je ubijen 7. januara 2000. u diskoteci Koran u Palama.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare