Počinje „Piksi kup Jahorina 2016“

0

Na ovogodišnjem 10. Međunarodnom turniru fudbalskih nada „Piksi kup-Jahorina 2016“ na Jahorini i Palama, koji počinje danas, učestvovaće rekordnih oko 200 ekipa i škola fudbala iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH.
Iz Olimpijskog centra „Jahorina“ saopšteno je da će na turniru učestvovati 2.000 mladih fudbalera rođenih od 2001. do 2009. godine koji će se nadmetati u devet starosnih kategorija.

Organizator ovog tradicionalnog turnira je Škola fudbala „Piksi“ sa Pala.

U proteklih devet godina na ovom sportskom događaju učestvovalo je više od 1.000 ekipa sa prostora bivše Jugoslavije, Bugarske, Rumunije, Austrije.

Prethodnih godina na „Piksi kupu“ posebno su se istakle ekipe beogradske „Crvene zvezde“ i „Adriatika“ iz Splita koje su osvojile po pet titula, sarajevski „Željezničar“ sa četiri titule i „Partizan“ iz Beograda koji je slavio tri puta u različitim kategorijama.

Na „Piksi kupu“ svoje prve uspjehe postigli su sada već poznati fudbaleri Marko Grujić, Luka Jović, Vukašin Jovanović, Dejan Joveljić, Dal Varešanović, Dušan Vlahović.

Sve utakmice biće odigrane na terenima Škole fudbala „Olimp“ Pale i stadionu hotela „Bistrica“ na Jahorini.

Generalni pokrovitelji turnira su opština Pale i Olimpijski centar „Jahorina“, a turnir su pomogli „Auto–Herc“ Sokolac, te fudbalski savezi Republike Srpske i BiH.

Turnir će biti završen u nedjelju, 28. avgusta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare