Počinje obnova vodovoda

0

FOČA – Načelnik opštine Foča Radisav Mašić potpisao je danas sa predstavnicima kompanije „Jedinstvo“ iz Užica ugovor o izvođenju radova na prvoj fazi obnove vodovoda, čija je vrijednost 5,4 miliona KM.
Radovi će biti finansirani kreditom Evropske investicione banke, a obuhvataju izgradnju glavnog cjevovoda i novog rezervoara, do kojeg će nove cijevi biti postavljene od kaptaže Lučka vrela, te stanice za hlorisanje vode i 200 novih priključaka za korisnike.

„Riječ je o najvećem projektu u Foči u poslijeratnom periodu, koji građanima mnogo znači jer će dobiti uredno napajanje zdravom vodom“, rekao je Mašić.

Rok za završetak radova je 14 mjeseci, a uporedo će se projektovati druga faza koja podrazumijeva obnovu sekundarnog vodovoda i izgradnju kolektora otpadnih voda.

Na međunarodnom tenderu učestvovalo je više od 20 preduzeća, a samo dva su zadovoljila stroge kriterijume Evropske banke.

Predsjednik kompanije „Jedinstvo“ Mića Mićić kaže da će radovi početi za 15 dana.

„Imamo reference i iskustvo da posao dobro i na vrijeme odradimo. Očekujemo jedan dio realizacije u ovoj, a veći dio radova u sljedećoj godini, da bismo ga do kraja te godine završili“, rekao je Mićić.

Vrijednost ukupne investicije obnove vodovoda i kanalizacije u Foči procjenjuje se na 10 miliona evra, u šta su uračunata i ulaganja opštine u posljednjih desetak godina u proširenje kapaciteta glavnog izvorišta i rekonstrukciju čvorišta sekundarne mreže.

Za ovaj projekat, koji Vlada Republike Srpske i Evropska investiciona banka provode u 23 opštine, Skupština opštine Foča odobrila je zaduženje do 10 miliona KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare