Počeo upis članova, cijena ostala 10 KM

0

Početkom ove godine počeo je upis članova u Narodnoj biblioteci Pale za ovu godinu, a članarina je kao i prethodnih godina 10 KM, rekla je Srni direktor Biblioteke Nada Gajović.

Gajovićeva ističe da su oslobođeni plaćanja predškolci, prvačići, djeca poginulih boraca Vojske Republike Srpske, kao i svi korisnici paljanskog Zavoda za zapošljavanje, uz priloženu potvrdu o nezaposlenosti.

„Prošlu godinu smo završili sa 1.126 upisanih korisnika. Najveći broj upisanih je dobi između 22 i 85 godina“, rekla je Gajovićeva.

Ona je istakla da je Narodna biblioteka Pale u prošloj godini obogatila svoj fond sa 302 nova naslova, koji su nabavljani kupovinom i poklanjanjem, dodavši da Biblioteka trenutno raspolaže sa 32.679 knjiga.

Gajovićeva ističe da su u protekloj godini bili najčitaniji autori LJiljana Đurović Habjanović, Dejan Lučić, Vanja Bulić, Jelena Bačić Alimpić, Dejan Kecmanović, Dragan Velikić, Mario Puzo, Filipa Gregori…

„Uprkos skučenom i malom prostoru, uspjeli smo organizovati i radionice za djecu, a u sali Kulturnog centra održali smo i promociju knjige `Škrinja i šapat`, autora Zdravka Miovčića, gdje se Biblioteka pojavljuje kao izdavač“, istakla je Gajovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare