Počeo seminar za vaspitače

1
Počeo seminar za vaspitače
ПАЛЕ, 24. МАРТА /СРНА/ - У Дјечијем центру "Бубамара" на Палама данас је почео дводневни семинар "Корак даље са лутком кроз предшколско образовање" на којем ће око 30 учесника развијати професионалне вјештине у изради гињол лутака и подстицању ликовног развоја васпитача ради унапређивања васпитне праксе у предшколским установама.

U Dječijem centru „Bubamara“ na Palama danas je počeo dvodnevni seminar „Korak dalje sa lutkom kroz predškolsko obrazovanje“ na kojem će oko 30 učesnika razvijati profesionalne vještine u izradi ginjol lutaka i podsticanju likovnog razvoja vaspitača radi unapređivanja vaspitne prakse u predškolskim ustanovama.

Ovaj seminar realizuje se na osnovu istoimenog programa Sofije Jegarski iz Kikinde i strukovnog specijaliste za inkluziju Predraga Popovića.

Direktor dječijeg centra „Bubamara“ Pale Slava Brezo rekla je da će učesnici po završetku seminara biti osposobljeni da samostalno izrade lutku, primijene novostečena znanja i iskustva u neposrednom radu sa djecom, istražuju sopstvenu praksu, postanu reflektivni praktičari, predlože i osmisle nova rješenja radi unapređivanja vaspitno obrazovnog rada, te identifikuju slabosti sopstvenog rada.

Brezo navodi da je zainteresovanost bila velika, tako da se nadaju da će u narednom periodu organizovati sličan skup kako bi i ostali zainteresovani vaspitači mogli proći ovaj vid obuke.

Učesnici seminara su vaspitači iz vrtića „Buba-mara“ Pale, „Čika Jova Zmaj“iz Foče, „Bambi“ Rogatica, vrtić „Bajka“ Čajniče, „Mašin svijet“ Istočna Ilidža i Edukativni centar „Big-ben“ Pale.

Javna Ustanova Dječiji Centar „Bubamara“ Pale organizator je dvodnevnog seminara, koji su odobrili Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Pedagoški zavod Republike Srpske i osnivač opština Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

A zašto na ovaj seminar nisu pozvani vaspitači iz vrtića „Cvrčak“? Valjda i djeca i vaspitači iz „Cvrčka“ trebaju nove vještine. Na ovo pitanje odgovor mora dati direktorica „Bubamare“.