Počeo popis domaćinstava

0

MILIĆI – U Milićima je danas počeo popis domaćinstava na osnovu kojeg će biti sačinjena socijalna karta i strategija socijalne zaštite stanovnika ove opštine, rekao je Srni direktor milićkog Centra za socijalni rad Vladan Trivković.

Trivković je dodao da projekat sa 30.000 KM donatorskih sredstava finansira Razvojni program UN /UNDP/ za regiju Srebrenica.

On je pojasnio da je planirano da popis bude završen do kraja oktobra, a potom će, na osnovu prikupljenih podataka, biti urađena socijalna karta.

„Veoma je važno da se građani odazovu popisu, jer nam je stalo da uradimo kvalitetan dokument, da bismo mogli na osnovu njega kreirati strategiju socijalne zaštite koja nam je neophodna. Trenutno djelujemo od slučaja do slučaja, a sa preciznom socijalnom kartom taj posao će biti pojednostavljen“, rekao je Trivković.

Na kooperativnost u realizaciji ovog projekta građane je danas pozvao i načelnik opštine Milići Živojin Jurošević, koji je istakao da je cilj popisa da se dobije što kvalitetnija informacija o stanju i potrebama stanovnika milićke opštine.

UNDP je, nakon provedenog tendera, realizaciju projekta povjerio srebreničkom udruženju „Prijatelji Srebrenice“, koje će u postupku popisa sarađivati sa predstavnicima mjesnih zajednica i opštinskih vlasti.

Od građana se očekuje da popisivačima, koji su već krenuli na teren, prezentuju podatke o članovima domaćinstva, zaposlenosti, imovinskom stanju, porodičnim odnosima, te druge podatke važne za određivanje socijalnog statusa porodice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare