Počelo “Zvorničko ljeto 2018”

0
Počelo

ZVORNIK – Slikarskom radionicom “Paleta” i Memorijalnim šahovskim turnirom “Boro Vukajlović” u Zvorniku je danas počela kulturna manifestacija “Zvorničko ljeto 2018”, koja će trajati do 8. avgusta.

Osnivač i rukovodilac Slikarske radionice “Paleta” Jovo Lalić rekao je da se 12 učesnika kolonije svojim radovima vraća u 1924. godinu, slikajući na jednom muralu braću Blagojević, najveće gazde ovog grada iz tog vremena.

“Na jednom od murala predstavićemo i stare zanate i, zapravo, imaćemo jedan veliki performans jer ove godine pravimo autentičnu zvorničku slikarsku priču”, rekao je Lalić, istakavši da će članovi “Palete” svakog dana tokom “Zvorničkog ljeta” stvarati slike sa različitim motivima.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović prvim potezom otvorio je Memorijalni šahovski turnir “Boro Vukajlović”, naglasivši da će Gradska uprava podržavati ovaj turnir i rad zvorničkog Šahovskog kluba “Drina”.

Ivanović je učesnicima turnira poželio prijatan boravak u gradu i dobre rezultate u ovoj misaonoj igri.

Memorijalni šahovski turnir “Boro Vukajlović” predstavlja tradicionalnu manifestaciju “Zvorničkog ljeta”, na kojoj se danas okupio 31 učesnik iz Republike Srpske i Srbije.

Šahovski turnir organizuje se kao znak sjećanja na nekadašnjeg najboljeg igrača, predsjednika kluba i velikog šahovskog zaljubljenika Boru Vukajlovića, koji je poginuo 7. avgusta 1992. godine kao pripadnik Vojske Republike Srpske.

“Zvorničko ljeto” večeras će u 21.00 čas zvanično otvoriti gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, nakon čega će na ljetnjoj pozornici gradske plaže pjevačica Milica Todorović održati koncert.

Generalni pokrovitelji manifestacije “Zvorničko ljeto” su kabinet predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlada Srpske, na čelu sa premijerom Željkom Cvijanović, te Grad Zvornik, Dom omladine i Turistička organizacija grada, dok je ovu manifestaciju podržao i veliki broj sponzora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments