Počelo skijanje na stazi Poljice, visina snijega 40 centimetara

0

U Olimpijskom centru „Jahorina“ danas je zvanično počela sezona skijanja, a u funkciji su staza i ski-lift Poljice, rekla je jutros Srni portparol Olimpijskog centra Sanja Ćeremidžić.
Ćeremidžićeva je navela da je mehanizacija na terenu i da radnici Olimpijskog centra ulažu maksimalne napore da urede i ostale ski-staze, prvenstveno stazu Ogorjelica.

„Prvi skijaši polako pristižu. Temperatura vazduha je minus tri stepena, vjetar duva brzinom od tri metra u sekundi, a visina snijega je 40 centimetara“, rekla je Ćeremidžićeva.

Ona je navela da za prve dane ski-sezone, pa do završetka manifestacije „Ski opening“ važi popust od 70 odsto na poludnevne, jednodnevne, dvodnevne i trodnevne karte, koje će biti iskorištene do 17. decembra.

Radno vrijeme skijališta je od 9.00 do 15.00 časova, a karte se mogu kupiti na ski-kasi Poljice i ski-kasi u hotelu „Bistrica“.

Direktor za tehniku i ski-staze u Olimpijskom centru „Jahorina“ Bojan Čupović rekao je juče Srni da su ratraci za pravljenje staza u pogonu i da su staze tehnički obezbijeđene u skladu sa bezbjednosnim standardima.

On je najavio da će s obzirom na to da se očekuje pad tempereture vazduha ispod četiri stepena Celzijusa, Olimpijski centar „Jahorina“ pokrenuti sistem vještačkog osnježavanja i krenuće u pravljenje vještačkog snijega na stazi Prača /Skočine/, koja bi uskoro trebalo da bude u funkciji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare