Počelo „Zvorničko ljeto“

0

ZVORNIK – U Zvorniku je večeras na LJetnoj pozornici ispred objekta „Kasina“ otvorena tradicionalna manifestacija „Zvorničko ljeto 2014“.  Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, ističući da je manifestacija, imajući u vidu situaciju kroz koju je prošao narod u majskim katastrofalnim poplavama, prilagođena upravo stanju koje odgovara mogućnostima.

„Nismo htjeli da se odreknemo `Zvorničkog ljeta,` jer smatramo da je ono dio naše tradicije i da će nadživjeti sve nas“, naglasio je Stevanović.

On je izrazio nadu da će programski sadržaji, koji se završavaju 8. avgusta sa slavom opštine Svetom Petkom Trnovom, zadovoljiti ukuse sugraćana i zvorničkih gostiju.

Nakon otvaranja nastupila je novosadska grupa „Frajle“ pred oko nekoliko hiljada Zvorničana.

Prema programskom sadržaju, koncert grupe „Galija“ biće održan sutra, a dan kasnije nastupiće beogradska grupa „MVP“.

Za nedjelju je planirana i „Zvornička regata“, dok će takmičenje u pripremanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“ biti održano 4. avgusta, a manifestacija „LJudi i mostovi“ u utorak, 5. avgusta.

Za utorak planiran je kabare beogradskog glumca Gorana Sultanovića, a u srijedu, 6. avgusta, zvorničkoj publici predstaviće se Boris Režak.

Slava opštine Zvornik – Sveta Petka Trnova, zaštitinica grada Zvornika, biće obilježena 8. avgusta. Tog dana planiran je i večernji koncert tamburaškog orkestra „Romansa“ iz Novog sada, čime će biti zatvoreno „Zvorničko ljeto“.

Za vrijeme trajanja „Zvorničkog ljeta“ biće organizovan mini sajam knjiga, te likovna kolonija Slikarska radionica „Paleta“ na kojoj će, osim novog stvaralaštva, biti izložena platna duga više metara, nastala na ranijim manifestacijama.

Ovogodišnja manifestacija biće realizovana sa znatno skromnijim sredstvima, imajući u vidu majske poplave koje su zadesile i područje zvorničke opštine, što neće umanjiti kvalitet osmodnevnog programa ove manifestacije, koja je tradicionalno dobro posjećena.

„Zvorničko ljeto 2014“ biće održano pod pokroviteljstvom opštine Zvornik. Programske sadržaje realizovaće Turistička organizacija opštine Zvornik, Dom omladine i zvornička Narodna biblioteka i muzejska zbirka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare