Počelo „Zvorničko ljeto 2016“

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović otvorio je tradicionalno 17. „Zvorničko ljeto 2016“, na kojem će do 8. avgusta biti izveden raznovrstan kulturni, zabavni i sportski program.
„Nedostaje nam pozitivne energije, a dešavaju se i ružne stvari na koje ne možemo uticati, ali moramo pokazati da smo jači od svega, da grad živi punim plućima, da se radujemo svakom danu i svemu onome što Zvornik jeste danas“, rekao je Stevanović sinoć i dodao da je ovo prvo „Zvorničko ljeto“ od kada je Zvornik dobio status grada.

Nakon otvaranja ove manifestacije, na ljetnoj pozornici gradske plaže nastupio je popularni pjevač Haris DŽinović pred više od 10.000 ljudi.

Večeras će na ljetnoj pozornici Gradske plaže nastupiti „OK bend“, a sutra, odnosno narednih dana „Teška industrija“, Aleksandra Radović, „Atomsko sklonište“, dok će koncertom Ane Bekute 8. avgusta ova manifestacija biti završena.

U okviru dnevnih sadržaja „Zvorničkog ljeta“ biće organizovani skokovi sa mosta u Drinu, takmičenje u kuvanju riblje čorbe, „Zvornički kotlić“, prodajna izložba rukotvorina, „Etno tržnica“, susret Zvorničana i Malozvorničana na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, „LJudi i mostovi“, memorijalni šahovski turnir Boro Vukajlović, „Bioskop na otvorenom“, kao i predstave „Pozorišta mladih Zvornik“ i „Zvorničkog dramskog pozorišta“.

Završnog dana manifestacije, 8. avgusta, po posebnom programu biće obilježena slava grada Zvornika Sveta Petka Trnova.

Sveta liturgija biće služena u crkvi Svete Petke Trnove na Đurđevgradu, a večernja služba u crkvi Rođenja Svetog Jovana Krstitelja, nakon čega će proći litija kroz grad, dok će lomljenje slavskog kolača biti obavljeno na platoru ispred objekta „Kasina“.

U okviru pratećeg programa biće realizovani višednevni Omladinski kamp, likovna kolonija Slikarske radionice „Paleta“, mini sajam knjiga, kao i Dječiji dani u okviru kojih će biti održana predstava, veče recitacija, likovna radionica i dječije igre.

Tradicionalno, biće realizovana i Drinska regata koju zajedno organizuju gradovi Zvornik i Loznica i opština Mali Zvornik, kao i sportski događaji i to ulični basket, te fudbal i odbojka na pijesku.

Na dan 5. avgusta neće biti manifestacija u okviru „Zvorničkog ljeta“ zbog obilježavanja Dana sjećanja na prognane i stradale Srbe.

Organizator i pokrovitelj tradicionalnog „Zvorničkog ljeta“ je grad Zvornik, a tehnički realizatori Dom omladine i Turistička organizacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare