Počelo postavljanje gondole u Ski centru „Ravna Planina“

6

Ski centar „Ravna Planina“ ove sezone ulazi u sezonu bogatiji za gondolu za prevoz skijaša.

Gondola je dio projekta gondole Pale – Jahorina „Jahorina Express“ koji će prevoziti skijaše od Pala, preko Ravne Planine do Jahorine. Polazna stanica, stubovi i izlazna stanica pored vještačkih jezera na vrhu Ravne Planine su postavljeni i čekalo se samo postavljanje žice i kabina.

Ova gondola je jedina ovog tipa u Bosni i Hercegovini a sastojaće se od 19 kabina gdje svaka od njih prevozi 10 skijaša što iznosi 2200 skijaša na sat. Infrastruktura ovog tipa do sada je krasila svjetska skijališta, a od ove sezone biće dostupna na našem skijalištu.

„Ova gondola će biti dotupna i ostalim posjetiocima koji žele doći do svojevrsnog vidikovca na vrhu staza odakle se prostire pogled na Romaniju, Pale, Trebević i Sarajevo. Namjena ove gondole nije samo da se koristi u zimskoj sezoni već da se može aktivno koristiti i tokom cijele godine za panoramsko razgledanje jer pruža jedinstven osjećaj. Ove godine imamo 11 topova za pravljenje vještačkog snijega. Svečano otvorenje sezone ćemo upriličiti puštanjem gondole u rad“, izjavio je Veljko Golijanin vlasnik firme Majnex koja finansira radove.

Skijalište „Ravna Planina“ je već sada povezano sa prekrasnim terenima koji su idealni za razvoj nordijskog skijanja, te stazama za motorne sanke, planinarenje i slično.

Skijaška staza na Ravnoj Planini je prošla homologaciju što znači da skijalište ispunjava sve svjetske standarde za održavanje skijaških takmičenja.

Proširen je i restoran „Gondola“ koji sada raspolaže sa 1000 mjesta sa terasama. Dovršen je i novi objekat pored vještačkih jezera. Koliba „Gondola“ raspolaže sa 300 mjesta i nudi prekrasan vidikovac.

U toku zimske ponude parking će biti besplatan, a skijašima je na raspolaganju i ski lift. Svako veče će biti organizovano i noćno skijanje.

Namjera rukovodstva firme „Majnex“ je da Skijaški centar „Ravna Planina“ preraste u pravi rekreativni centar jer planovi za ljetnu sezonu obuhvataju biciklističke staze, planinarske staze, zip-line, kupalište na jezerima i mnoge druge aktivnosti za uživanje u prirodi.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
6 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Samo cu reci bravo

SVE POHVALEE VELJKU

Talijan svaka cast,veliki si radnik i covjek.

Ovakav covjek treba da bude nacelnik privrede. Radilica,pokretac,rudar,covjek sa petljom.

Prvo je bilo da je besmisleno, pa da je pokradena suma, pa da nije rijeseno imovinsko… sta sve nisu ljudi izmisljali i pricali, a covjek stremi ka svom cilju i malo po malo spoji Pale sa Ravnom Planinom prije nego Sarajevo se spoji sa Trebevicem.

Свака част.