Počelo organizovanje volontera, do sada se prijavilo preko 100 spremnih da pomognu

0

Volonterski servis Republike Srpske i Omladinski savjet RS organizuju akciju pomoći i pozivaju volontere koji su spremni pomoći na terenu da se prijave.

Svi zainteresovani za volontersko pružanje pomoći u ugroženim područjima mogu da se prijave na broj telefona 065 446 739 kod Tatjane Jeftić. Spisak zainteresovanih se dostavlja volonterskom servisu i Civilnoj zaštiti.

Prijave se takođe mogu izvršiti kod Tatjane preko Facebooka i preko Facebook grupe Pomoc ugroženim u poplavama u RS, PALE.

Volonteri će dobiti sve potrebne informacije i smjernice prilikom prijave i eventualnog upućivanja u krizna područja.

Načelnik Štaba Civilne zaštite opštine Pale Dragan Elek je apelovao na sugrađane da ne kreću samoinicijativno u volonterske akcije, zbog organizovanosti, nedostatka potrebne opreme, smještaja, hrane i slično. Već da se prijave i čekaju njihova uputstva.

Do sada se prijavilo oko 100 volontera iz Pala koji su spremni pomagati na terenu ili ostati na Palama i pomagati oko prikupljanja pomoći.

Oko 900 porodica iz Pala je do sada donijelo pomoć na štandu ispred Tržnog centra TOM.

Sveštenik Dalibor Stakić svakodnevno prikuplja pomoć i prevozi je za Doboj

Sveštenik Dalibor Stakić je od prvog dana sa drugim sveštenicima u humanom poduhvatu. On je već prvog dana u teškoj situaciji zbog katastrofalnih poplava prikupio pomoć i dostavio je do Šekovića.

Stakić je i danas sa pomoći krenuo put Doboja.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare