Počelo obilježavanje Nedjelje Crvenog krsta

0

Crveni krst Republike Srpske od danas do 15. maja obilježiće nizom aktivnosti Svjetski dan Crvenog krsta i Nedjelju Crvenog krsta pod sloganom „Volim da pomažem“.

Nedjelja Crvenog krsta predstavlja najznačajniju aktivnost koja se realizuje u skladu sa smjernicama Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, saopšteno je iz Crvenog krsta Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da će Nedjelja Crvenog krsta biti obilježena nizom edukativnih, socijalno humanitarnih, zdravstvenih i promotivnih aktivnosti.

„To su aktivnosti omasovljavanja članstva u osnovnim i mjesnim organizacijama Crvenog krsta, predavanja u školama i osnovnim organizacijama o istorijatu Crvenog krsta, posjete korisnicima programa kućne njege, starima, bolesnima, te ustanovama i kolektivnim centrima, podjela paketa higijene i odjeće socijalno ugroženim porodicama u Republici Srpskoj“, navodi se u saopštenju.

Osim ovih aktivnosti, biće organizovani takmičenje u prvoj pomoći na opštinskom, gradskom i regionalnom nivou, akcije dobrovoljnog davanja krvi, dodjela priznanja Crvenog krsta Republike Srpske najzaslužnijim aktivistima, volonterima i organizacijama, te prodaja markica i podjela propagandnog materijala u svim opštinama i gradovima Srpske.

Svjetski dan Crvenog krsta obilježava se 8. maja u znak sjećanja na Anrija Dinana, osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare