Počelo obilježavanje krsne slave i Dana opštine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić na svečanoj akademiji povodom krsne slave i Dana opštine – Spasovdana rekao je da vlast u ovoj opštini pažljivo koristi javni novac i pozvao sve na čuvanje resursa u ovim treškim vremenima krize.

„Iako nije bilo katastrofalnog nevremena i gubitka života na području opštine Istočno Novo Sarajevo, krsnu slavu i Dan opštine obilježavamo pomućenih osjećanja i u žalosti za izgubljenim životima stanovnika Republike Srpske i BiH, ali i kroz brigu za one ljudi koji su preživjeli katastrofalne poplave“, rekao je Ćosić.

On je zahvalio svim građanima ove lokalne zajednice koji su se solidarno odazvali da pomognu onima koje je zahvatila katastrofalna nepogoda, te podijelio zahvalnice pojedincima, organizacijama i preduzećima koja su pokazali veliku humanost i društvenu odgovornost.

Ćosić je na akademiji rekao da je opština Istočno Novo Sarajevo, kao srednje razvijena, prošla kroz teška vremena, ali i da prolazi kroz buran i neizvjestan period zbog pada poreskih i neporeskih prihoda u budžetu ove lokalne zajednice.

Svečanoj akademiji su prisustvovali ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija, ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić, ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac, poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Siniša Dodik, te predstavnici grada i Skupštine grada Istočno Sarajevo i njegovih opština.

Tokom programa u kojem je učestvovao hor Srednje muzičke škole Istočna Ilidža, pročitane su čestitke predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića i komandanta Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Rajka Kneževića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments