Počelo obilježavanje dana i slave opštine

0

ISTOČNO SARAJEVO – Liturgijom u hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama i slavskim obredom danas je počelo obilježavanje Dana i slave opštine Istična Ilidža – Svetog Georgija.

„Već 21 godinu obilježavamo Dan i slavu opštine u želji da gradimo i razvijamo svoju lokalnu zajednicu“, rekao je Srni načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač.

Sumirajući rezultate između dvije slave, on je rekao da su u prethodnoj godini rađeni infrastrukturni projekti, a nastavljeni su i u ovoj godini.

Kovač je naglasio da opština Istočna Ilidža pokušava, u skladu sa pozitivnim zakonskim rješenjima, da nađe modus da zajendo sa svima koji su zainteresovani formira privredne subjekte koji bi u narednom periodu pomogli da stanovnici ove opštine nađu zaposlenje i da na taj način prevaziđu ekonomsku krizu.

On je rekao da je na zadnjoj sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža formirano zajedničko preduzeće sa firmom iz Zrenjanina „Elektroinvest“ na principu javnog-privatnog partnerstva, te da su jasno definisani odnosi između privatnog subjekta i lokalne zajednice.

„Bitno je naglasiti da ljudi koji dolaze na ove prostore žele da imaju sigurnost koja se zove država, a u ovom slučaju opština“, rekao je on i dodao da je opština spremna da formira ovakva preduzeća sa ciljem da njeni stanovnici dobiju posao.

On je naglasio da je cilj opštine bio i da svi sportski kolektivi i nevladine organizacije dobiju pomoć iz budžeta opštine i da svi nastavljaju da rade i žive.

Obilježavanje Dana i slave opštine Istočna Ilidža biće nastavljeno i narednih dana nizom manifestacija – uličnom trkom, održavanjem Trećeg međunarodnog Đurđevdanskog festivala folklora „Istočna Ilidža 2013“, Đurđevdanskim urankom i revijalnim koncertom učesnika Festivala.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare