Počeli „Dani otvorenih vrata“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizovala je, povodom Svjetskog dana pismenosti, „Dane otvorenih vrata“ za učenike, studente i ostale građane, koji će trajati do četvrtka, 10. septembra.
„Matična biblioteka se od 2010. godine uključila u obilježavanje Svjetskog dana pismenosti i ovo je prilika da skrenemo pažnju na ulogu biblioteke u procesu doživotnog obrazovanja“, rekla je direktor ove ustanove LJiljana Knežević.

Ona kaže da biblioteka organizuje i niz obrazovnih sadržaja, poput učenja stranih jezika, informatičkog opismenjavanja, te razvijanja kreativnih vještina.

Tokom „Dana otvorenih vrata“, Matična biblioteka je omogućila upis po cijeni od pet KM, a čitaoci će, uz člansku kartu, na poklon dobiti i knjigu.

Novac od članarine namijenjen je za obnavljanje knjižnog fonda biblioteke.

Učenici prvih razeda osnovnih i srednjih škola posjetili su danas Matičnu biblioteku da bi se upoznali sa njenim radom i ulogom koju će imati u njihovom daljem školovanju.

Povodom „Dana otvorenih vrata“, na Dječijem odjeljenju odigrana je predstava „Doživljaji mačka Toše“, koja je pripremljena na kreativnim radionicama koje Matična biblioteka organizuje za najmlađe uzraste.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare