Počeli „Dani Milutina Milankovića“

0

MILIĆI – U Srednjoškolskom centru /SŠC/ u Milićima danas je počela tradicionalna manifestacija „Dani Milutina Milankovića“, posvećena velikom srpskom naučniku po kojem ova ustanova nosi naziv, a koja će trajati do 31. maja.

Manifestacija je otvorena himnom „Moja Republika“ koju je izveo školski hor, a nakon toga nastavljena prigodnom svečanošću u kojoj su učestvovali učenici ove obrazovne ustanove.

Direktor škole Bojana Durmić Simić izjavila je novinarima da je ovo osma manifestacija u čast Milutina Milankovića, čije će djelo i rad čuvati od zaborava i u narednim godinama.

„Danas smo uručili zahvalnice onima koji su nesebično pomagali i pružali podršku u radu ovoj ustanovi, a manifestaciju ćemo završiti 31. maja, kada smo planirali održavanje poetske večeri koju organizuju učenici naše škole“, izjavila je Durmić Simić.

Ona kaže da će sutra biti održano matursko veče na kojoj će učenici završnih razreda defilovati od Srednjoškolskog centra do „Boksitovog“ motela, gdje će biti nastavljeno matursko slavlje.

Koordinator manifestacije profesor Srpskog jezika i književnosti Ankica Žugić izjavila je novinarima da je ovo značajna manifestacija i da je posebna čast jer milićka škola jedina u Republici Srpskoj nosi ime velikog naučnika Milutina Milankovića.

„Pripremali smo ovaj program sa radošću jer odavno nismo imali ovakih manifestacija zbog epidemije virusa korone, zadovoljni smo, prvi put imamo i školski hor, imamo šta da pokažemo. Srećni smo što su naši učenici ove godine osvojili veliki broj nagrada i priznanja na raznim takmičenjima“, izjavila je Žugićeva.

Načelnik opštine Marko Savić izjavio je da mu je drago što škola baštini ovu manifestaciju posvećenu velikom srpskom naučniku koji je sve vrijeme stvarao i radio u Srbiji.

„Opština podržava obrazovanje, tako će biti i ubuduće jer obrazovanje je jedan od najvažnijih stubova koji određuje kvalitet života u bilo kojoj lokalnoj zajednici, pa tako i u našoj. Mi iz budžeta kroz razne vidove pomoći na godišnjem nivou izdvajamo za srednju školu oko 480.000 KM“, rekao je Savić.

Na manifestaciji „Dani Milutina Milankovića“ uručene su zahvalnice Kompaniji „Boksit“, opštini Milići, Komunalnom preduzeću i Šumskom gazdinstvu Milići.

Zahvalnice je dobilo i pet profesora, 29 učenika kojima su uručene i knjige, a zahvalnice su dobili i mediji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare