Počeli 7. Dani Duška Trifunovića

0

Juče su u Palama počeli 7. Dani Duška Trifunovića. Zbog kiše priredba nije održana na gradskom trgu u Palama, već su pjesnici posjetili OŠ Srbija i OŠ Pale i družili se sa učenicima.

U Kulturnom centru sinoć je održano proglašenje pobjednika za najbolje učeničke radove o temi „Knjiga je kao kuća“, a prva nagrada pripala je Sofiji Rađenović, učenici Osnovne škole „Stefan Mitrov LJubiša“ iz Budve. Drugu nagradu podijelile su Milica Radovanović, učenica osmog razreda Osnovne škole „Risto Proroković“ iz Nevesinja, i LJubica Jović, učenica sedmog razreda Osnovne škole „Ratko Vukićević“ iz Niša.

Treća nagrada uručena je učenicima Aleksi Marjanoviću iz Osnovne škole „Arčibald Rajs“ iz Beograda i Igoru Čoliću iz škole „Sveti Sava“ u Rogatici.

Specijalna nagrada dodijeljena je učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu Kseniji Lalović, dok su pohvale dobile učenice Marija Pejičić iz škole „Risto Proroković“ u Nevesinju, Jovana Ćuzulan iz škole „Sveti Sava“ u Rogatici i Darko Stanišić iz škole „Boško Buha“ Uvac.

Za petak, 13. septembra, je predviđen susrеt pјеsnikа sа učеnicimа u оsnоvnim škоlаmа Grаdа Istočno Sarajevo, a u večernjim časovima program za odrasle „Bukvalno tako“, 20:00 h u Kulturnom centru Pale na kome će učestvovati: Bеćir Vukоvić, Rаdоmir Ulјаrеvić, Blаgоје Bаkоvić, Nоvicа Теlеbаk, Bоrо Kаpеtаnоvić, Мirkо Vukоvić, Мilicа Vučkоvić, Rаšа Pоpоv, Тоdе Nikоlеtić, Slоbоdаn Stаnišić, Аlеksаndrа Lukić, Đоrđе Dаbаrčić, Žеlјkо Pržulј, Žеlјkо Gruјić, Gоrаn Vrаčаr.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/dani-duska-trifunovica-2013/] width=[54] height=[54] title=[7. Dani Duška Trifunovića] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare