Počeli 10. dani poezije za djecu

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo danas su pjesničkom akademijom počeli 10. Dani poezije za djecu Istočno Sarajevo. Direktor Forum teatra, koji organizuje ovu manifestaciju Vitomir Mitrić rekao je da su ove godine Dani poezije za djecu Istočno Sarajevo jedinu podršku imali od generalnog pokrovitelja – Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.

Mitrić je istakao da ove godine na pjesničkoj akademiji učestvuje manji broj pjesnika, te da je želja organizatora bila promocija mladih pjesnike koji prije nisu učestvovali na Danima poezije za djecu Istočno Sarajevo.

On je dodao da je tema ovogodišnjeg festivala, na koji je pristiglo oko 600 radova iz BiH, Srbije i Crne Gore, bila slobodna, te da je najbolje kada djeca mogu slobodno pisati i raditi ono što osjećaju.

“Kada bi ova manifestacija bila u budžetu nekog ministarstva ili budžetu grada Istočno Sarajevo mi bismo dosta ozbiljnije i temeljitije prišli svim segmentima, radili bismo na tome tokom cijele godine i imali sigurno bolje rezultate ne samo od naše djece nego i djece koja pišu iz nekih drugih država“, naglasio je Mitrić.

Predsjednik žirija ove književne manifestacije Dara Sekulić rekla je da se u izboru najboljih pjesama vodilo računa da pjesme ne budu školska zadaća, napisane u radionici, nego pjesme koje su izašle iz dječijeg srca, spontano, bez vođenja računa o nekakvim uslovima pjesničke radionice.

Nagrade i diplome za najbolje radove, kao i specijalnu nagradu “Zlatna sova“ obezbijedio je Zavod za udžbenike i nastavna sredsta Istočno Sarajevo.

U okviru 10. Dana poezije za djecu Istočno Sarajevo danas će u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo biti odigrana i pozorišna predstava za djecu “Luckasti klovn“ Tode Nikoletića u izvođenju putujućeg pozorišta “Čarapanija“.

Ista predstava biće odigrana sutra u Osnovnoj školi “Jovan Dučić“ u Kasindolu i u Osnovnoj školi “Aleksa Šantić“ u Vojkovićima.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare