Počele regionalne MOI, prijavljeno 185 takmičara

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas počelo regionalno takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola Sarajevsko-romanijske regije u okviru Malih olimpijskih igara /MOI/ za koje se prijavilo 185 učesnika u po pet sportskih disciplina.

Koordinator MOI Sarajevsko-romanijske regije iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske Slavica Govedarica rekla je novinarima da će prvoplasirani i drugoplasirani sa ovog takmičenja steći pravo učešća na republičkom u Trebinju 11. maja.

Ona je navela da je domaćin ovog takmičenja Osnovna škola /OŠ/ „Sokolac“ i da učestvuju sve osnovne i srednje škola Sarajevsko-romanijske regije od Trnova do Višegrada.

„Male olimpijske igre su na veoma visokom nivou i svake godne se trudimo da ih poboljšamo uvođenjem novog sporta, a ove godine to je šah“, istakla je Govedarica.

Prema njenim riječima, osnovci i srednjoškolci će se takmičiti u disciplinama, trčanje 100 metara u muškoj i ženskoj konkurenciji, 800 metara djevojčice, 1.000 metara dječaci i bacanje kugle u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Ona je dodala da će ove godine biti održano i takmičenje u džudou, i to u Istočnoj Ilidži, gdje je domaćin OŠ „Petar Petrović NJegoš“.

Direktor OŠ „Sokolac“ Divna Janković rekla je, otvarajući takmičenje, da ova škola ima sve uslove za održavanje ovakvog takmičenja.

Profesor fizičke kulture Danilo Tadić izrazio je zadovoljstvo što je sokolački Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ sa 15 učenika zastupljen u svim atletskim disciplinama i nada se najboljem plasmanu.

„Prevashodno je tako zahvaljujući, ne samo radu u školi, nego Atletskom klubu `Glasinac` koji je tradicionalno jedan od najboljih u BiH“, istakao je Tadić.

Profesor iz rogatičkog Srednjoškolskog centra „27. januar“ Jadranko Vuković očekuje bar dva prva mjesta od pet takmičara iz ove škola.

Rezultati sa ovog regionalnog takmičenja biće poznati popodne.

Male olimpijske igre za osnovne i srednje škole održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare