Počela sa radom škola animiranog filma

0

ISTOČNO SARAJEVO – Škola animiranog filma, koju pohađa 15-oro djece različitog uzrasta, počela je sa radom ove sedmice u Istočnom Sarajevu.
Slobodan Milošević, jedan od dvojice članova Studija animiranog filma iz Niša, koji vode školu, izjavio je Srni da će tokom petomjesečnog rada kroz vikend radionice jednom mjesečno djeca da nauče sve o animaciji, njenom nastanku i istoriji, te da sama učestvuju u izradi animacije.

NJegov kolega Zoran Stefanović navodi da će na kraju radionice biti urađena dva animirana filma o Svetom Savi.

„Jedan će biti posvećen životu Svetog Save, a drugi jednoj anegdoti o ovom svetitelju“, rekao je Stefanović.

Milošević i Stefanović najavljuju da bi najbolji polaznici škole u julu mogli da učestvuju na Međunarodnoj koloniji animiranog filma koja se održava u Nišu već više od 10 godina gdje bi mogli da rade sa svojim vršnjacima iz Srbije i inostranstva.

Milošević naglašava da bi oni na koloniji predstavljali Republiku Srpsku.

Ideja o organizovanju škole javila se tokom radionice animiranog filma u okviru festivala Prvi kadar koji se održava u Istočnom Sarajevu.

Školu organizuje Pravoslavni centar za mlade Mitropolije dabrobosanske Sveti Petar Sarajevski, pod pokroviteljstvom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i uz podršlu Opštine Istočno Novo Sarajevo i Hrišćanske organizacije „Vorld Vižn“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare