Počela rekonstrukcija porodilišta

0

ZVORNIK – U Zvorniku je počela rekonstrukcija porodilišta za šta je Vlada Republike Srpske obezbijedila 100.000 KM, a porođaji se za sada obavljaju u Bolnici u Bijeljini, rekao je Srni direktor zvorničke Bolnice Milorad Drljević.

Predviđeno je da bude obnovljena sala za porođaje, nabavljena dva nova porođajna stola, renoviran sanitarni čvor, izgrađeno novo kupatilo, proširena čajna kuhinja, zamijenjeni prozori i okrečeno porodiliše. Radovi bi trebalo da budu završeni u narednih sedam dana.

Drljević je istakao da je porodilište sada zatvoreno zbog radova, pa se samo u hitnim slučajevima porođaji obavljaju u jednoj prostoriji.

U zvorničkom porodilištu radi pet specijalista ginekologa i dva specijalizanta. Godišnje se u prosjeku obavi između 700 i 800 porođaja žena iz sedam opština regije Zvornik.

“Porodilište je staro 30 godine, tako da je značaj ovih radova veliki. Kada sve bude gotovo stvoriće se mnogo bolji uslovi i za porodilje i za ljekare”, naglasio je Drljević.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je 23. februara u Zvorniku da će Vlada intervenisati da bi bilo rekonstruisano zvorničko porodilište, četvrto po broju poroda u Srpskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments