Počela realizacija ekološkog programa

0

MILIĆI – U Milićima je danas isporukom 79 kontejnera za odlaganje otpada počela realizacija „Opštinskog programa za upravljanje čvrstim otpadom u BiH“, koji podržava Švedska razvojna agencija /SIDA/ sa više od 340.000 KM.

Projekt menadžer u opštini Milići Marko Savić rekao je Srni da opština ima obavezu da obezbijedi 53.000 KM za izgradnju platformi za kontejnere.

„U okviru ovog projekta opština će dobiti i 495 kanti pojedinačne zapremine od 140 litara, 12 kontejnera za reciklažu i vozilo nosivosti devet tona za utovar i odvoz smeća“, naveo je Savić.

Oprema i vozilo biće isporučeni na osnovu ugovora koji je opština Milići potpisala sa donatorom, te će biti ustupljeni na upravljanje Komunalnom preduzeću u Milićima.

Zamjenik direktora ovog preduzeć Marko Bibić izjavio da će donacijom komunalna higijena u Milićima biti znatno poboljšana. „Sada ćemo imati mogućnost da sakupljamo otpad na lokacijama gdje to do sada nismo radili. Vjerujem da će i naseljena mjesta, ali i obale naših rijeka biti čistiji“, rekao je Bibić.

On je dodao da će oko 100 kontejnera, koji su do sada korišteni za ove potrebe, zbog dotrajalosti biti zamijenjeni novim.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare